Cantitate: 360 ml
Cod produs: 1000669
Bun venit in lumea mea!
Un site diferit complex unic cu personalitate
Rezumatul paginii
Ruleaza cu sageata stanga/dreapta pentru a vizualiza toate produsele
Clic pe produsul preferat si te redirectioneaza la oferta
Produse
Sampon pentru par cu Ulei de Masline NATURELLE
FARMASI
- Descoperă secretul parului hranit și strălucitor cu Samponul cu Ulei de Măsline Naturelle!
- Acesta este creat pentru părul uscat și deteriorat, beneficiază de o formulă delicată și bogată care hidratează și fortifică instantaneu părul, în timp ce îl curăță delicat.
- Părul devine suplu și ușor de aranjat, in timp ce complexul de proteine din soia, grâu și porumb acționează pentru a întări și îngriji părul, uleiul de măsline îl netezește și îi oferă luciu.
- Experimentează o senzație de revigorare și răsfăț cu fiecare utilizare, iar aroma subtilă te va purta într-o călătorie senzorială relaxantă.
Aqua(Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lauryl Glucoside, Parfum(Fragrance), Cocamide DEA, Polyquaternium - 10, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Tetrasodium EDTA, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Olive Oil PEG -7 Esters, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal.
Gel de Dus pentru corp cu Ulei de Masline NATURELLE
FARMASI
Cantitate: 360 ml
Cod produs: 1103313
- Descoperă secretul pielii catifelate și strălucitoare cu Gelul de Duș cu Ulei de Măsline Naturelle!
- Acesta este un amestec special și delicat, creat pentru îngrijirea corpului și îmbogățit cu ulei de măsline, care formează o spumă ușoară și cremoasă.
- Datorită proprietăților sale emoliente și hidratante, îți menține pielea moale și catifelată și previne uscarea.
- Acest amestec special și delicat este creat pentru a-ți oferi o îngrijire deosebită pentru corp.
- Bogat în ulei de măsline, acest gel de duș hrănește și hidratează pielea, lăsând-o extrem de catifelată și fină.
Aqua(Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lauryl Glucoside, Parfum(Fragrance), Cocamide DEA, Polyquaternium - 10, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Tetrasodium EDTA, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Olive Oil PEG -7 Esters,, Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Soy, Hexyl, Hydrolyzed Wheat Protein, Cinnamal.
Sapun Lichid pentru Maini cu Ulei de Masline NATURELLE
FARMASI
Cantitate: 325 ml
Cod produs: 1109241
- Descoperă secretul frumuseții pielii tale cu Naturelle Săpun Lichid!
- Acesta este dezvoltat special în Laboratoarele Farmasi, poate fi utilizat pentru curățarea mâinilor și a feței.
- Datorită formulei sale speciale, previne apariția ridurilor, netezește și catifelează pielea hidratând-o.
- De asemenea, protejează și curăță eficient mâinile.
- Acest produs de înaltă calitate conține ulei de măsline, cunoscut pentru proprietățile sale hrănitoare și hidratante.
- Dezvoltat în laboratoarele Farmasi, săpunul lichid Naturelle îți va îmbrățișa pielea cu o spumă delicată, curățând-o în profunzime și lăsând-o catifelată și hidratată.
- Bucură-te de o experiență de curățare plăcută și revigorantă, iar pielea ta va străluci de frumusețe și sănătate!
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Glycerin, Parfum(Fragrance), Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Tetrasodium EDTA, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Olive Oil PEG -7 Esters, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal.
Crema pentru Maini cu Ulei de Masline NATURELLE
FARMASI
Cantitate: 75 ml
Cod produs: 1000524
- Descoperă secretul unei pieli catifelate și hidratate cu crema de mâini cu ulei de măsline.
- Datorită texturii sale bogate și delicate, crema de mâini hrănitoare Naturelle cu ulei de măsline are o formulă inovatoare care hrănește și hidratează mâinile, lăsându-le netede, catifelate și fără senzație uleioasă neplacuta. Uleiul de măsline este cunoscut pentru proprietățile sale hrănitoare și regenerante, iar această cremă îl conține într-o combinație perfectă pentru a-ți proteja mâinile de uscăciune și a le menține catifelate. Cu o textură ușoară și rapid absorbită, această cremă de mâini este perfectă pentru a fi folosită de-a lungul întregii zile.
Aqua (Water), Paraffınum Liquidum (Mineral Oil), Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Petrolatum, Ceteareth-20, Dimethicone, Phenoxyethanol, Dicaprylyl Carbonate, Cyclopentasiloxane, Parfum (Fragrance), Carbomer, Olea Europaea (Oliva) Fruit Oil, Olive Oil PEG-7 Esters, Benzyl Salicylate, Ethylhexylglycerin, Hexyl Cinnamal, Limonene, CI 19140 (Fd&C Yellow No. 5), CI 17200 (D&C Red No. 33), CI 42090 (Fd&C Blue No. 1)
Categorii de produse
PRODUSE DIN ULEI DE MASLINE NATURELLE - FARMASI
Aceste produse de ingrijire se pot comanda in 4 variante:
1 - Sampon - 360 ml;
2 - Gel de dus - 360 ml;
3 - Sapun lichid - 325 ml;
4 - Crema de maini - 75 ml;
> Produse testate dermatologic!
CE ESTE ULEIUL DE MASLINE?
- Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate.
- Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
- Este considerat un aliment benefic pentru sănătate, deoarece energizează cordul și reduce colesterolul.
CUM SE OBTINE ULEIUL DE MASLINE?
- Uleiul de masline este extras din masline printr-un procedeu foarte simplu: fructele sunt presate la rece pentru a li se extrage uleiul.
- Metodele moderne implica si zdrobirea si amestecarea maslinelor, apoi separarea uleiului de pulpa prin centrifugare.
- Dupa centrifugare, mai raman cantitati mici de ulei in turtele de masline – acesta poate fi extras folosindu-se solventi chimici si este cunoscut ca si ulei din turte de masline.
- Uleiul obtinut din turte este mai ieftin decat cel de prima presa si nu are o reputatie foarte buna.
Asadar, cumpararea unui ulei de masline calitativ este esentiala.
TIPURI DE ULEI DE MASLINE
Uleiul de masline este extras din partea carnoasa a fructelor maslinului si poate varia ca si culoare de la un galben limpede la auriu. Uneori, daca este produs din fructe mai putin coapte, poate prezenta si o tenta verzuie. Principalele tari care produc ulei de masline sunt cele din bazinul mediteranean, in special Spania, Italia, Grecia si Tunisia. Cel mai adesea este folosit in bucatarie, dar multiplele sale beneficii pentru sanatate, descoperite in timp, au condus si la intrebuintarea sa in industria cosmeticelor si pentru scopuri medicinale.
Proprietatile si beneficiile uleiului de masline pot varia in functie de tipul pe care il achizitionezi.
Pentru a stii care ulei de masline este mai bun, trebuie sa facem urmatoarea clasificare, in functie de metoda de extragere. Asadar, exista 3 clase principale de ulei de masline:
* RAFINAT
turte de masline
Acest tip de ulei este obtinut din turte – se mai gaseste sub denumirea de Sansa sau Pomace. Metoda de extragere a acestui ulei presupune substante chimice/solventi organici care ajuta la separarea uleiului de componentele solide ale maslinelor.
Dintre toate, acest ulei este cel mai sarac in substante nutritive.
* VIRGIN
Uleiul de masline virgin este extras prin presare la rece (la fel ca si cel extra-virgin), fara utilizarea solventilor chimici. Are un continut mare de substante nutritive si antioxidanti, dar difera de varul sau extra-virgin in ceea ce priveste concentratia de acid oleic.
La o concentratie de 08 – 2% acid oleic uleiul este considerat virgin, iar la o concentratie de pana in 0.8% acid oleic uleiul este extra-virgin.
* EXTRA - VIRGIN
Uleiul de masline extra virgin este considerat cel mai sanatos tip. Este extras folosind numai metode naturale si standardizat pentru puritate si anumite calitati senzoriale precum gustul si mirosul.
Uleiul de masline care este cu adevarat extra-virgin are un gust distinct si are un continut ridicat de antioxidanti fenolici, motivul principal pentru care este atat de benefic.
PROPRIETATI, BENEFICII SI UTILIZARI
Ce proprietati are uleiul de masline?
> Din punct de vedere nutritional, o lingura din acest ulei (aproximativ 14 grame) contine:
- calorii: 119;
- grasimi saturate - 14% din totalul caloriilor;
- grasimi mononesaturate (in principal acid oleic) - 73% din totalul caloriilor;
- grasimi polinesaturate - 11% din totalul caloriilor;
- vitamina E - 13% din doza zilnica recomandata;
- vitamina K - 7% din doza zilnica recomandata.
> Raportat la aproximativ 13.5 gr (1 lingura), uleiul de masline contine:
- 119 calorii
- 13.5 gr de grasimi (din care 1.86 sunt grasimi saturate)
- 1.9 mg de vitamina E
- 8.13 mcg de vitamina K
De asemenea, contine urme de calciu si potasiu, precum si polifenoli, tocoferoli, fitosteroli, squalene, acizi terpenici si alti antioxidanti.
Totodata, uleiul de masline extra virgin este bogat si in antioxidanti - compusi care pot lupta impotriva inflamatiei si a bolilor cronice. Principalii antioxidanti prezenti sunt oleocanthalul care are actiune antiinflamatoare si oleuropeina, o substanta care poate proteja colesterolul LDL, denumit si colesterol rau", de oxidare.
Trebuie mentionat si continutul semnificativ de acizi grasi mononesaturati care, conform studiilor, ar putea contribui la mentinerea sanatatii inimii si la protejarea organismului de afectiuni cardiovasculare.
Proprietatile sale benefice sunt accentuate si de prezenta vitaminei E, care nu este doar un nutrient esential, ci si un antioxidant. Pe de alta parte, vitamina K joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea oaselor si a inimii, coagularea sangelui si multe altele
Ce beneficii are uleiul de masline?
Uleiul de masline, in special cel extra virgin, este responsabil pentru o diversitate de beneficii pentru sanatate.
* POATE ASIGURA PROTECTIE IMPOTRIVA BOLILOR CARDIOVASCULARE
- Afectiunile cardiovasculare sunt printre cele mai comune cauze de deces la nivel mondial. Cu toate acestea, unele studii observationale au ajuns la concluzia ca aceste boli sunt mai rar o cauza a decesului in anumite zone ale lumii, precum tarile mediteraneene, unde uleiul de masline este inclus in dieta zilnica a populatiei.
- Uleiul de masline extra virgin poate proteja organismul de afectiuni cardiovasculare in urmatoarele moduri:
> reduce inflamatia - nivelul crescut de inflamatie este un factor de risc principal al bolilor care afecteaza inima si vasele de sange;
> diminueaza oxidarea colesterolului LDL - poate preveni deteriorarea oxidativa a particulelor de LDL;
> imbunatateste sanatatea vaselor de sange - poate avea un impact pozitiv asupra functiei endoteliului - epiteliul care captuseste vasele de sange;
> influenteaza coagularea sangelui - unele studii au aratat ca uleiul de masline poate preveni coagularea nedorita a sangelui, asigurand diminuarea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral;
> scade tensiunea arteriala - conform cercetatorilor, includerea uleiului de masline in dieta zilnica poate conduce la o tensiune arteriala mai mica.
* POATE AJUTA IN LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI
> Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care traiesc in regiuni mediteraneene prezinta si un risc mai scazut de a dezvolta cancer. In parte, acest lucru ar putea fi datorat ingredientelor antiinflamatorii prezente in uleiul de masline.
> Acidul oleic este foarte rezistent la oxidare, studiile de laborator aratand ca poate incetini cresterea si raspandirea celulelor canceroase. Consumul de ulei de masline a fost asociat in special cu un risc mai scazut de a dezvolta cancer de san sau al sistemului digestiv. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a intelege pe deplin efectele sale in lupta cu cancerul, dar ar trebui inclus in orice dieta echilibrata.
* POATE CONTRIBUI LA IMBUNATATIREA FUNCTIEI COGNITIVE
> Boala Alzheimer este cea mai comuna afectiune neurodegenerativa din lume si principala cauza de dementa. O caracteristica a sa este acumularea de proteine sub forma unor placi de beta-amiloide la nivelul creierului. Studiile pe animale au aratat ca unii dintre compusii continuti de uleiul de masline extra virgin protejeaza functiile cognitive prin prevenirea acestor acumulari de proteine.
> Totodata, alte studii, care au avut ca obiect dieta mediteraneana, au ajuns la concluzia ca uleiul de masline pe care il favorizeaza poate conduce la un risc diminuat de dementa.
* SUSTINE SANATATEA SISTEMULUI DIGESTIV SI REDUCE INFLAMATIA
> Conform studiilor, consumul de ulei de masline dimineata poate regla productia de acid gastric, aspect foarte benefic in cazul persoanelor care sufera de gastrita, de exemplu. Avand si un efect antiinflamator, ajuta la ameliorarea simptomelor asociate in mod obisnuit gastritei, cum ar fi si arsurile la stomac, refluxul sau meteorismul. Grasimile polinesaturate formeaza un fel de „strat” care poate proteja mucoasa stomacului de actiunea sucului gastric.
> Consumul de ulei de masline eficientizeaza procesul de digestie si, in unele cazuri, amelioreaza simptomele constipatiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul contine grasimi sanatoase, acizi grasi mononesaturati, care accelereaza tranzitul bolului alimentar. Efectul antiinflamator al consumului de ulei de masline se datoreaza unui antioxidant puternic numit oleocanthal, care se gaseste intr-o concentratie foarte mare in extractele de masline.
* AJUTA LA REGLAREA GLICEMIEI SI SUSTINE SANATATEA CARDIOVASCULARA
> Studiile Asociatiei Americane de Diabet au indicat ca uleiul de masline poate fi foarte eficient si in reglarea glicemiei, prin reducerea raspunsului glicemic ca urmare a consumului anumitor tipuri de alimente. Acest beneficiu este esential in gestionarea diabetului de tip 2. Multe studii demonstreaza faptul ca uleiul de masline poate imbunatati sensibilitatea la insulina.
> Persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana, din care uleiul de masline este parte integranta zilnica, au un risc mult mai scazut de a dezvolta afectiuni cardiovasculare si diabet. Continutul ridicat in acizi grasi polinesaturati si mononesaturati, sanatosi pentru organism, fac ca uleiul de masline sa asigure un aport adecvat al acestor macronutrienti, manifestand si un efect protector impotriva afectiunilor de natura inflamatorie.
* BENEFIC PENTRU SANATATEA PARULUI SI PIELII
> Uleiul de masline este foarte bogat in vitamina K si E, ambele esentiale pentru a avea un par si o piele sanatoase. Deoarece uleiul de masline extravirgin contine cantitati mai mari ale acestor vitamine, dar si al altor compusi esentiali, se recomanda consumul acestui tip de ulei de masline si nu al celui virgin sau rafinat. Datorita continutului ridicat de antioxidanti, esentiali pentru ca organismul sa faca fata atacului radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii, aportul adecvat de ulei de masline, in fiecare zi, asigura imbunatatirea arsenalului antioxidant al organismului.
* ALIAT IN LUPTA IMPOTRIVA OBEZITATII SI SCADEREA IN GREUTATE
> Consumul de ulei de masline dimineata, pe stomacul gol, asigura un aport optim de grasimi si calorii sanatoase. Desi este deosebit de caloric, uleiul de masline nu contine „calorii goale”, ce sunt lipsite de valoare nutritionala. Bineinteles, nu ar trebui sa inlocuiasca micul-dejun, insa se considera ca acest aport caloric, sub forma grasimilor sanatoase, poate reduce senzatia falsa de foame resimtita peste zi, precum si poftele alimentare. Asadar, este un aliat de nadejde in lupta impotriva obezitatii si in incercarea de a slabi sanatos.
* SUSTINE INTEGRITATEA SI SANATATEA MICROBIOMULUI INTESTINAL
> Sanatatea intestinala este deosebit de importanta. Conform specialistilor in domeniu, consumul de ulei de masline extravirgin are efecte benefice si asupra microbiomului intestinal: bacteriile care colonizeaza intestinele. Nu este vorba doar despre asigurarea unei digestii optime, intrucat sanatatea intestinului si microbiomului intestinal poate afecta intregul organism.
> Conform mai multor studii, s-a observat ca un aport zilnic ulei de masline, in special dupa repaus alimentar, poate ajuta microbiomul intestinal prin reducerea numarului de bacterii patogene, stimularea si sustinerea dezvoltarii bacteriilor bune, precum si prin stimularea biosintezei de acizi grasi cu efecte antiinflamatorii. Implicit, sustine sanatatea sistemului imunitar.
* PROMOVEAZA SANATATEA COGNITIVA SI FUNCTIILE CREIERULUI
> Consumul de ulei de masline dimineata, pe stomacul gol, asigura un aport adecvat de grasimi, despre care se stie ca au un rol important in biosinteza hormonilor si in biosinteza membranelor celulare. Aceste grasimi sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii creierului si functionarea sa normala. Conform studiilor, consumul regulat de ulei de masline poate scadea incidenta bolilor neurodegenerative, cum este Alzheimerul.
* EFICIENT PENTRU CONSTIPATIE SI STARILE DE BALONARE
> Datorita beneficiilor majore pe care le are asupra sanatatii tractului gastrointestinal, consumul de ulei de masline poate preveni si chiar trata starile de constipatie si balonarea. Compusii din uleiul de masline au efecte antiinflamatorii si, de asemenea, eficientizeaza pasajul intestinal al alimentelor consumate. Cu toate acestea, datorita potentialului efect laxativ, consumul uleiului de masline dimineata, pe stomacul gol, ar trebui limitat la 1-2 lingurite.
* AJUTA LA AMELIORAREA ASTMULUI SI A ARTRITEI REUMATOIDE
Utilizarile uleiului de masline
Exista multiple moduri in care te poti bucura de beneficiile uleiului de masline. In primul rand, este recomandat pentru pregatirea meselor zilnice.
Il poti:
- adauga unei salate;
- folosi atunci cand faci paine de casa;
- utiliza in locul altor tipuri de grasimi pentru a praji sau sota ingredientele favorite;
- combina cu paine proaspat coapta.
Uleiul de masline poate fi utilizat inclusiv pentru prajit pentru ca este bogat in acizi grasi mononesaturati care sunt mai rezistenti la temperaturi ridicate, deci nu se vor descompune in compusi toxici. Un studiu realizat in 2007 a constatat ca uleiul de masline nu se degradeaza nici atunci cand este incalzit la 180 de grade Celsius timp de 36 de ore.
Surprinzator sau nu, uleiul de masline poate avea efecte benefice si asupra parului si a pielii, dar nu utilizat in forma pura, ci ca ingredient in sapunuri, creme si alte produse de ingrijire personala. In acest context, conform studiilor, uleiul de masline poate hidrata in acelasi mod ca si acidul hialuronic si poate asigura antioxidanti cu efecte anti-imbatranire.
Unii cercetatori au ajuns la concluzia ca uleiul de masline poate fi utilizat si pentru indepartarea dopurilor de cerumen (ceara) din urechi. Sunt necesare doar cateva picaturi de ulei de masline caldut aplicate in canalul urechii externe.
Datorita continutului ridicat de antioxidanti si grasimi sanatoase, uleiul de masline ofera multiple beneficii pentru sanatate, in special in ceea ce priveste sistemul cardiovascular. Cu toate acestea, nu trebuie consumat in exces pentru ca este si o sursa importanta de calorii. Totodata, daca exista anumite probleme de sanatate, este important sa discuti cu medicul curant includerea sa in dieta zilnica.
Indicatii terapeutice ale uleiului de masline
- algie reumatismala,
- afectiuni ale ficatului,
- afectiuni ale pielii,
- arsuri,
- colici hepatice,
- cresterea si mineralizarea oaselor,
- enterite,
- entorse,
- guta,
- intoxicatii intestinale,
- intretinerea parului,
- protectie cardiovasculara,
- protejarea vezicii biliare etc.
Pentru tratarea racelii se foloseste un amestec din o lingura de ulei de masline cald cu o lingurita rasa de praf de usturoi. Amestecul ajuta in special la desfundarea nasului si calmarea durerilor
CU CE BENEFICII VINE CONSUMUL DE ULEI DE MASLINE PE STOMACUL GOL?
Inainte de toate, trebuie cunoscut faptul ca studiile stiintifice vorbesc mai ales despre consumul de ulei de masline extravirgin, nerafinat, obtinut prin procese care nu dauneaza compusilor de natura fitochimica pe care ii contine.
>Beneficiile consumului de ulei de masline, atat dimineata, cat si in orice alt moment al zilei, se datoreaza compusilor biologic activi pe care ii contine, dar si macronutrientilor esentiali, cum ar fi grasimile polinesaturate sanatoase. Aportul extraordinar de polifenoli si antioxidanti, de grasimi sanatoase si acizi grasi esentiali, fac ca acest tip de ulei sa fie considerat de unii chiar un „aliment minune”, foarte benefic pentru sanatatea generala.
CU CE CONTRAINDICATII VINE CONSUMUL ULEIULUI DE MASLINE PE STOMACUL GOL?
In general, consumul de ulei de masline, in cantitati moderate, este benefic pentru oricine.
> Din aceste motive, nu exista contraindicatii, desi trebuie avut in vedere faptul ca este un produs cu un continut ridicat de calorii si grasimi. > Asadar, este vorba despre moderatie, iar dimineata 1-2 lingurite de ulei de masline ar trebui sa fie indeajuns.
> De-a lungul zilei, consumul de ulei nu ar trebui exagerat, ci limitat la doar cativa stropi pentru a asezona anumite mancaruri.
> Persoanele care sufera de diabet si hipercolesterolemie ar trebui sa limiteze, in general, consumul de lipide si alimente bogate in grasimi.
Expertii recomanda combinatia intre ulei de masline si usturoi care este deosebit de eficace pentru prevenirea si tratamentul multor boli
STIATI CA?
- Măslinul este originar din bazinul Mării Mediterane și există dovezi că uleiul se produce din vechime, cu 4.000 de ani înainte de Hristos.
- La început, uleiul nu se folosea în alimentație, ci în medicină, pentru îngrijirea pielii, fabricarea săpunului și drept combustibil pentru lămpi.
- În vechime, măslinele erau culese cu mâna. În zilele noastre, există dispozitive cu vibrații care fac ca măslinele să cadă în plase, sub arbori.
- Cel mai mult ulei de măsline se produce în Europa. Spania este primul producător, urmată de Italia și Grecia. În SUA, uleiul se produce în California, Arizona, Texas, Georgia, Florida, Oregon și Hawaii.
- Varietatea și maturarea sunt cele două elemente luate în calcul atunci când se stabilește calitatea uleiului.
- Există mai multe soiuri de măsline din care se produce uleiul, printre care Mission, Manzanillo, Sevillano, Arbequina, Koroneiki, Arbosana, Ascolano, Frantoio, Leccino, Pendolino, Maurino și Coratina.
- Cele mai bune uleiuri se produc în mai puțin de 24 de ore de la recoltarea măslinelor.
- Uleiurile extravirgine sunt produse doar prin metode mecanice, fără a fi tratate chimic.
- Din lista uleiurilor de calitate mai slabă fac parte uleiul virgin, uleiul rafinat de măsline și uleiul din turte de măsline.
- Produsele care rezultă din urma prelucrării măslinelor, precum turtele și apa, sunt folosite în industria cosmetică și în cea alimentară pentru că au polifenoli și fibre sănătoase.
* Olive Oil | Facts, Types, Production, & Uses | Britannica. Encyclopædia Britannica, 2023,
* www.britannica.com/topic/olive-oil. Accesat la 20 Feb. 2023.
* Link, Rachael. What Is Extra Virgin Olive Oil, and Why Is It Healthy? Healthline, Healthline Media, 15 Dec. 2021,
* www.healthline.com/nutrition/extra-virgin-olive-oil. Accesat la 20 Feb. 2023.
* Brazier, Yvette. What Are the Health Benefits of Olive Oil?
* Medicalnewstoday.com, Medical News Today, 18 Dec. 2019,
* www.medicalnewstoday.com/articles/266258. Accesat la 21 Feb. 2023.
* Migala, Jessica. What Is Olive Oil? Nutrition, Benefits, Beauty Uses, and More. EverydayHealth.com, 22 Mar. 2022, www.everydayhealth.com/diet-nutrition/diet/olive-oil-nutrition-benefits-beauty-uses-top-sellers-more/. Accesat la 21 Feb. 2023.
* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8424077/
* https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-olive-oil
* https://www.iliada.co.uk/news/benefits-of-drinking-olive-oil-in-the-morning/
* https://lapanzaoliveoil.com/blogs/news/drinking-olive-oil-everything-you-need-to-know
* https://gentwenty.com/benefits-of-drinking-olive-oil-in-the-morning/
* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8424077/
* https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-olive-oil
* https://www.iliada.co.uk/news/benefits-of-drinking-olive-oil-in-the-morning/
* https://lapanzaoliveoil.com/blogs/news/drinking-olive-oil-everything-you-need-to-know
* https://gentwenty.com/benefits-of-drinking-olive-oil-in-the-morning/
Informatii utile