INFORMATII SUPLIMENTARE

USTUROI SI CAPIXYL
Dr. C. TUNA

PROPRIETATI / BENEFICII GENERALE

USTUROI

Usturoiul este considerat un „antibiotic” natural pe care e bine să-l incluzi în alimentația zilnică. Are mai multe beneficii pentru organism, iar efectele sale sunt recunoscute încă din Antichitate.
* USTUROIUL VINDECA MAI REPEDE RANILE SI PREVINE CADEREA PARULUI
> Este utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea anumitor răni.
> Cele mai cunoscute tratamente erau cele pentru infecțiile de la nivelul urechii, la copii.
> Acesta acționează ca un antibiotic natural, fără să omoare bacteriile sănătoase.
* REDUCE COLESTEROLUL "RAU"
> Numeroase studii și rezultate ale unor tratamente au demonstrat că usturoiul este foarte eficient în reducerea colesterolului. Consumat pe termen lung, acesta poate reduce semnificativ colesterolul LDL („rău”), dar și excesul de glucoză din sânge.
* ARE EFECTE ANTIFUNGICE
> Consumul pe termen lung de usturoi ajută la prevenirea instalării unor bacterii care duc la formarea unor ciuperci – cum este Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și cel duodenal.
Agenții săi activi sulfuroși fiind capabili să dezintegreze pereții celulari și proteinele acestei ciuperci.

* ESTE ANTIBIOTIC NATURAL SI ANTIPARAZITAR
> Acesta luptă împotriva unor micro-organisme ca stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, precum și împotriva paraziților intestinali (limbrici, oxiuri, tenie etc.) prin efectul său antihelmintic.
> Este bun și în cazul herpesului sau în cazuri de viroze, bronșite sau traheite.
* REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
> Există studii medicale care au arătat că 600 – 900 de grame de usturoi consumat de vreo patru ori pe săptămână, pe termen lung (șase luni – un an), reduce semnificativ tensiunea.
* PREVINE ARTEROSCLEROZA
> Contribuie și la reglarea nivelului de grăsimi din sânge, în special nivelul de trigliceride.
> Este bun pentru inimă și pentru circulația sangvină.
* ESTE EFICIENT IN PROBLEMELE DIGESTIVE
> Are efecte benefice și pentru sistemul digestiv, în special cazurilor de tulburări funcționale, cum ar fi bilă leneșă, colite de fermentație, balonări, flatulență sau constipație.
* COMBATE TAHICARDIA
> Consumul de usturoi îmbunătățește performanța cardiacă.
> Combate tahicardia și spasmele coronare, responsabile de crizele de angină și a infarctului miocardic.
* AMELIOREAZA DURERILE DE CAP
> Un efect mai puțin cunoscut, dar demonstrat, ca urmare a efectului vasodilator, în special la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Asta înseamnă că reduce durerile de cap în cazul persoanelor care n-au anumite probleme severe care le cauzează.
* ESTE ANTICANCERIGEN
> Oamenii care consumă usturoi și ceapă prezintă un risc foarte scăzut de apariție a cancerului gastric, de piele sau de colon.

> Usturoiul conține o substanță numită dialil disulfid, care distruge celulele canceroase și-ți dezvoltă un sistem imunitar puternic.
* OFERA PROTECTIE IMPOTRIVA RADICALILOR LIBERI
> Protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alți radicali liberi de peroxid.
* ESTE UN BUN DETOXIFIANT si-ti prelungeste viata
> Este foarte eficient în eliminarea toxinelor din organism, îți dă o stare generală bună și logevitate, ca urmare și a celorlalte beneficii menționate.
> Este un excelent sudorific, expectorant, tonic și antispatic.

Farmasi by Antonela Roman
error: Acest continut este protejat!