INFORMATII SUPLIMENTARE

PRODUSE PENTRU INGRIJIREA PICIOARELOR
Dr. C. TUNA

PROPRIETATI / BENEFICII

ULEIUL DE JOJOBA

> HIDRATEAZA INTENS
Proprietățile hidratante sunt unele dintre cele mai apreciate beneficii pentru piele ale uleiului de jojoba, mai ales datorită faptului că nu este foarte diferit de sebumul natural pe care pielea îl produce. Tocmai de aceea, oferă o hidratare care nu încarcă pielea, ci vine în completarea beneficiilor substanțelor secretate de aceasta.
> ARE BENEFICII ANTIBACTERIENE Uleiul de jojoba este un antibacterian, antiviral și antifungic natural, ceea ce îl face potrivit pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele.
> ARE PROPRIETATI ANTIOXIDANTE
Uleiul de jojoba conține vitamina E, un cunoscut antioxidant natural. Datorită acesteia, când e aplicat pe piele împiedică acțiunea dăunătoare a impurităților din mediu. În același timp, pielea ta devine mai sănătoasă pentru că uleiul de jojoba previne oxidarea substanțelor cum este sebumul, prevenind astfel aparița porilor dilatați și a coșurilor.
> ECHILIBREAZA SECRETIA DE SEBUM SI NU INFUNDA PORII
Pentru că uleiul de jojoba este asemănător cu sebumul secretat de pielea ta, atunci când îl aplici ea crede că a produs deja îndeajuns sebum, prevenind astfel apariția excesului. Dacă n-ai fi crezut, e adevărat: uleiul de jojoba face minuni pentru tenul gras!
> AJUTA LA VINDECAREA RANILOR
Beneficiile uleiului de jojoba nu se opresc aici: studiile arată că acesta formează o peliculă protectoare pe pielea rănită, ajutând la repararea celulelor afectate.
> ARE PROPRIETATI ANTI-INFLAMATORII
Este folosit de foarte mult timp pentru a calma pielea uscată sau sensibilă, dar și mâncărimile. De ce? Pentru că o hidratează intens cu substanțe nutritive care o calmează instant.
> CALMEAZA PIELEA AFECTATA DE ARSURI SOLARE
proprietățile calmante ajută la diminuarea efectului arsurilor provocate de expunerea la soare, iar vitamina E absoarbe razele UVB și creează o peliculă protectoare împotriva acestora.
> REDUCE RIDURILE datorită proprietăților hidratante care le decolorează. Studiile arată că uleiul de jojoba face pielea mai suplă pe termen lung.
> AJUTA LA VINDECAREA CICATRICILOR datorită conținutului de vitamina E, care așa cum ajută la vindecarea rănilor, are proprietăți reparatoare și pentru cicatricile de pe piele.

ULEIUL DE MIGDALE DULCI

> Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sanatate cat si frumusetea unei persoane.
> Uleiul de migdale este o sursa importanta de vitamina E.
> Contin si alte minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi.
> Uleiul de migdale neprelucrat imbunatateste gustul mancarurilor si poate fi folosit inclusiv pentru salate, cereale si sandwichuri.
> Pe langa faptul ca sunt foarte nutritive, migdalele au multiple intrebuintari in industria cosmetica.
> Este unul din cele mai populare uleiuri folosite in aromoterapie.
> Uleiul pur de migdale poate fi folosit inclusiv pentru masaj, dar una dintre calitatile sale de baza este aceea ca este potrivit pentru orice fel de tip de ten.
*** BENEFICIILE ULEIULUI DE MIGDALE PENTRU PIELE
> beneficiile uleiului de migdale pentru piele:
- catifeleaza si pastreaza stralucirea pielii
- hidrateaza pielea in profunzime
- calmeaza iritatiile si inflamatiile de la nivelul pielii
- intarzie procesul de imbatranire
- amelioreaza cearcanele
- hraneste pielea, facand-o neteda si moale
- calmeaza pielea uscata si mancarimile pielii
- trateaza buzele crapate si eruptiile cutanate de pe corp
*** CALITATILE ULEIULUI DE MIGDALE PENTRU PAR
- hraneste si netezeste cuticulele firului de par
- stimuleaza cresterea parului lung si rezistent
- ofera stralucire parului
- controleaza caderea parului
*** BENEFICIILE ULEIULUI DE MIGDALE PENTRU SANATATE
- consumul regulat de ulei de migdale ajuta la reducerea colesterolului
- este un nutrient benefic pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos
- imbunatateste calitatile intelectuale si creste anduranta
- amelioreaza disconfortul produs de muschii tensionati

UNTUL DE SHEA

> Untul de shea este un ingredient extrem de hranitor pentru piele, provenit din semintele fructului facut de arborele de shea, arbore care este considerat sacru in cultura africana.
> Acest unt de origine vegetala este bogat in vitamina A, foarte hidratant si cu proprietati vindecatoare asupra pielii. Vitamina A din untul de shea este extrem de eficienta in tratarea mai multor probleme precum eczemele, dermatitele si chiar si in estomparea ridurilor.
> Ofera protectie UV pielii si asigura nutrientii necesari pentru producerea colagenului, care mentine si chiar reda productia de colagen.
*** BENEFICIILE UNTULUI DE SHEA
> HIDRATARE – vitaminele si acizii grasi din untul de shea face din acesta un ingredient extrem de hidratant pentru pielea ta, adesea folosit pentru a proteja si pentru a repara pielea.

> REDUCEREA INFLAMATIEI – un studiu realizat in anul 2010 de catre cercetatorii japonezi de la Universitatea Nihon din Tokyo a dovedit ca acidul cinamic din untul de shea are proprietati antiinflamatoare. Aceste proprietati pot fi benefice inclusiv in tratarea acneei.

> CATIFELAREA PIELII – untul de shea stimuleză producerea de colagen, protejand pielea si prevenind deshidratarea acesteia, dar si aparitia ridurilor.

> PROPRIETATI ANTIOXIDANTE – untul de shea contine antioxidanti de pret precum catehinele, care au un efect benefic asupra pielii, mentinand-o tanara prin combaterea radicalilor liberi. Acidul cinamic din untul de shea combate efectele produse de radiatiile ultraviolete asupra pielii.
*** INTREBUINTARI
> CREMA HIDRATANTA – foloseste untul de shea pe post de crema hidratanta sau antirid, aplicat seara, inainte de culcare, pe tenul si pe gatul curatate in prealabil.
> LOTIUNE DUPA PLAJA – proprietatile sale antiinflamatoare, dar si cele calmante, vor ajuta pielea sa se refaca rapid dupa expunerea indelungata la soare. Mai mult decat atat, untul de shea ofera si el protectie solara asa ca iti va proteja pielea.
> PENTRU VINDECARE – proprietatile vindecatoare ale untului de shea fac din acesta un ingredient excelent pentru tratarea eczemelor, a micilor rani de la nivelul pielii, a buzelor crapate, a vergeturilor si a iritatiilor. Avand un continut bogat in vitamina A, nu numai ca vindeca, insa untul de shea are si proprietati dezinfectante.
> BALSAM DE BUZE – untul de shea este absorbit cu usurinta in piele si repara buzele crapate, accelerand refacerea pielii. Totodata, acesta creeaza un strat protector la nivelul pielii, prevenind craparea buzelor.
< PENTRU SCALP IRITAT – untul de shea este hidratant si calmeaza iritatiile, asa ca este ideal pentru a fi aplicat pe un scalp cu probleme. Fiind bogat in vitaminele A si E, untul de shea hidrateaza scalpul, trateaza iritatiile si stimuleaza cresterea firelor de par. > pentru hidratarea podoabei capilare – de pe urmele proprietatilor hidratante ale untului de shea poate avea de castigat si podoaba ta capilara daca folosesti untul de shea pe post de masca de par.
> PENTRU HIDRATAREA PODOABEI CAPILARE – de pe urmele proprietatilor hidratante ale untului de shea poate avea de castigat si podoaba ta capilara daca folosesti untul de shea pe post de masca de par.

ULEI DIN ARBORE DE CEAI

> Uleiul de arbore de ceai este un ulei esenţial, de culoare galben pal, cu un miros proaspăt de camfor.
> Este extras din arborele Melaleuca alternifolia, care creşte în Australia. > Multiple studii au demonstrat capacitatea excelentă a uleiul de arbore de ceai de a acţiona ca un antiseptic, antibacterian, antiviral, antifungic şi agent anti-inflamator, ajutând la vindecarea unei palete largi de boli, motiv pentru care este denumit “cabinet medical într-o sticluţă”.
* ANTISEPTIC LOCAL PENTRU TRATAREA RANILOR
> Terpenele din uleiul de arbore de ceai dau acestuia proprietăți antiseptice remarcabile care-l fac deosebit de puternic pentru vindecarea rănilor și lupta împotriva infecțiilor. A fost demonstrat în cercetarile ştiinţifice publicate în Journal of Investigative Dermatology în 2006 eficacitatea uleiului de arbore de ceai în combaterea stafilococolului auriu şi MRSA, care este o tulpină de bacterii stafilococice rezistente la multe antibiotice obişnuite. Din acest motiv, este adesea folosit ca un remediu natural pentru a preveni infecția în răni mici, tăieturi și arsuri.
* TRATAMENTUL ACNEEI
> Conținutul de terpenă antimicrobiană din ulei de arbore de ceai îl face, de asemenea, foarte eficient în combaterea acneei. Nu numai că omoară infecțiile MRSA sau stafilococii, dar va ucide de asemenea Propionibacterium acnes care trăiesc în interiorul foliculilor de păr și poate duce la inflamație și acnee. Uleiul conține, de asemenea, proprietăți care ajută la calmarea usturimii și pruritului coşurilor şi iritaţiilor.
* CIUPERCI SI FUNGI AI UNGHIILOR
> Uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a ucide paraziții și infecțiile fungice, motiv pentru care este atât de popular pentru folosirea în combaterea ciupercilor, fungilor unghiilor şi pielii. De fapt, s-a dovedit că lucrează la fel de bine ca și tratamentele chimice. Aplicați ulei de arbore de ceai nediluat de două ori pe zi pe zonele afectate, cum ar fi unghiile picioarelor, pentru a ameliora simptomele și, eventual, pentru a vindeca complet aceste afecțiuni inestetice.
* PECINGINE
> Pecinginea este o infecţie fungică a pielii care poate afecta atât omul, precum și animalele. Aceasta este numita medical Dermatofitoze şi este cauzată de diverse tipuri de ciuperci. Este extrem de contagioasă și poate fi răspândită prin contactul cu persoane, animale sau obiecte infectate. Uleiul de arbore de ceai a fost remarcat într-un studiu medical din revista Australasian Journal of Dermatology din august 2002 ca fiind un tratament eficient, tratând ciupercile după patru săptămâni de tratament în mai mult de 64% dintre subiecții testati. Proprietățile antifungice ale uleiului îl fac eficient atât pentru tratarea cicatricilor, cât și pentru împiedicarea răspândirii acestora.
* ELIMINAREA MIROSULUI NEPLACUT AL PICIOARELOR
> Puteți să vă păstrați picioarele mirosind frumos preparând un odorizant pentru picioare.
* SANATATEA SCALPULUI SI A PARULUI
> Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea atât a scalpului cât și a părului. De fapt, specialiştii susţin că uleiul de arbore de ceai ar putea fi vindecarea miraculoasă pentru scalpul uscat, cu prurit (mâncărime). Acest lucru se datorează faptului că are capacitatea de a elimina mătreața și de a calma pielea uscată. Chiar dacă nu suferiți de mătreață, puteți suferi de un scalp uscat, cu prurit, nu numai extrem de iritant, dar care poate duce la alte probleme cum ar fi căderea părului. Un scalp cu prurit este adesea cauzat de o ciupercă, o bacterie sau o reacție alergică, și deoarece ulei de arbore de ceai a fost dovedit a lupta împotriva acestor probleme, poate fi incredibil de eficient. Poate chiar să ajute la vindecarea eczemelor și a foliculitei scalpului.Folosiţi un şampon formulat cu tea tree oil.
* PADUCHI
> Când este amestecat cu ulei de mentă, uleiul de arbore de ceai a fost demonstrat că respinge păduchii. Poate fi folosit inclusiv la copiii mici. Tratamentul cu ulei de arbore de ceai este, de asemenea, un tratament natural eficient pentru a elimina păduchii deja prezenți.
* GAT ROSU DUREROS
> Uleiul de arbore de ceai diluat în apă este, de asemenea, un remediu natural pentru o durerea de gât. O durere în gât este cauzată de o infecție virală sau bacteriană care cauzează, de asemenea, o răceală sau o gripă. Aceste virusuri și bacterii cauzează inflamația mucoaselor şi contribuie la durerea în gât. O gargară cu ulei de arbore de ceai este suficientă pentru a calma inflamația și a ușura durerea.
* SANATATEA ORALA
> Deoarece uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a ucide bacteriile în timp ce calmează pielea inflamată, este ingredientul ideal pentru utilizarea într-o apă de gură sau pastă de dinți.
* MUSCATURI SI INTEPATURI DE INSECTE
> Uleiul de arbore de ceai funcționează incredibil de bine pentru tratarea înţepăturilor de ţânţari și altor insecte. Dezinfectează şi reduce umflătura. Aplicați ulei de arbore de ceai diluat într-un ulei purtător pe zonele afectate, pentru a dezinfecta rana, pentru a diminua durerea și a preveni pruritul (mâncărimea). Păstrați rana acoperită cu un bandaj pentru a evita evaporarea uleiului și repetați o dată sau de două ori pe zi, până când mușcătura sau înţepătura se vindecă.
* INDEPARTAREA INSECTELOR
> Proprietățile antiparazitare ale uleiului îl fac capabil să distrugă sau să înlăture creșterea paraziților cum ar fi purici, lipitori, păduchi și căpușe. În plus, poate respinge țânțarii, furnicile, păianjenii și multe altele.
* CURATATOR PENTRU UZ CASNIC
> Aceleaşi proprietăţi antimicrobiene care fac uleiul de arbore de ceai atât de eficient pentru îndepărtarea infecţiilor dinorganism, de asemenea, fac din acesta un detergent uimitor de uz casnic, care va ucide orice bacterie pe care o aveţi în casă.
* AJUTA GRADINA SA PROSPERE
> Ajută grădina să prospere Cele mai multe componente ale uleiului de arbore de ceai sunt cunoscute ca fiind active împotriva unei game largi de ciuperci.
>Este eficace în combaterea ciupercilor care provoacă ciuperci pe plante ca: grâu, orz și ovăz, precum și plante de gradina diverse, inclusiv ajutând în combaterea mucegaiului de praf

Farmasi by Antonela Roman
error: Acest continut este protejat!