INFORMATII SUPLIMENTARE

EXTRACT DE CURCUMINA
NUTRIPLUS

EXTRACT DE CURCUMINĂ - NUTRIPLUS

SUPLIMENT ALIMENTAR

> Farmasi Nutriplus Extract Curcumin conține extract lichid de Turmeric, ca ingredient activ.

BENEFICII

> Susţine digestia, funcţionarea normală a ficatului şi a vezicii biliare, producţia de fluide digestive, confortul digestiv.
> Ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
> Susţine sistemul imunitar/capacitatea de autoapărare a organismului.
> Are proprietăţi antioxidante semnificative.
> Susţine productia şi calitatea sângelui, sănătătea şi funcţionarea normală a sistemului circulator.
> Ajută la menţinerea sănătătii şi funcţionării normale a tractului respirator.
> Ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi a flexibilităţii articulaţiilor.
> Susţine funcţionarea normală a sistemului nervos, susţine echilibrul nervos.
> Contribuie la controlul acumularii de grăsimi în ficat şi sustine eliminarea acestora.
> Este un antioxidant natural.
> Este benefic în reducerea inflamației cronice și ajuta la menținerea funcției articulare
> Ajută la blocarea enzimei care s-a arătat în diverse studii, ca fiind cauza inflamației și a durerii
> Este eficient în eliminarea radicalilor liberi din corp .
> Planta de turmeric, din care se extrage curcuminul, este un depozit de energie la fel de eficient ca 14 medicamente eliberate pe bază de rețetă.

ALEGE SA TRAIESTI SANATOS!

INGREDIENTE

Extract (polisorbat 80) din rădăcină de Turmeric/ Curcuma longa, cu min. 6% curcuminoide totale; capsulă: hidroxipropilmetilceluloză, apă.

Colinergic, condiment, supliment pentru sănătatea sistemului articular SI NU NUMAI

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

> Adulţi şi copii de peste 11 ani: câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, cu multă apă.
> Consultaţi medicul, înainte de a lua acest supliment alimentar dacă sunteţi gravidă, sau în perioada de lactaţie sau dacă suferiţi de anumite boli.

> A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
> Produsul nu conţine substanţe cu potenţial alergenic.
> Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
> A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

despre curcumin/turmeric

> Curcuminul este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi datorita structurii sale chimice.In plus, studiile pe animale si in vitro sugereaza ca principalul compus bioactiv, curcuminul, poate bloca actiunea radicalilor liberi si poate stimula actiunea altor antioxidanti.
> Turmericul si ingredientul sau activ, curcumina, par sa aiba importante beneficii pentru organism, multumita functiei antiinflamatoare, antitumorale si antioxidante, iar lucrurile nu se opresc aici. In acest articol, vei descoperi de ce turmericul pare sa fie unul dintre cele mai eficiente suplimente cunoscute vreodata si ce impact are acesta asupra corpului si creierului.

ce este curcuma? Turmeric sau curcuma?

> Multe persoane se intreaba ce este turmericul, ce este curcuma, daca ar trebui sa caute in comert turmeric sau curcuma.
> Turmericul este condimentul caruia ii datoreaza curry-ul culoarea galbena.
> Este o planta care a fost folosita in India, in alimentatie si in medicina traditionala, timp de mii de ani. Mai recent, stiinta a descoperit care sunt proprietatile medicale ale compusilor pe care ii contine turmericul si a demonstrat ca proprietatile turmericului pentru sanatate sunt extrem de importante si ca pot fi cuantificate.

> Turmericul contine un grup de ingrediente denumite curcuminoizi, dintre care cel mai important este curcumina. Aceasta are un efect antiinflamator foarte intens si este unul dintre cei mai puternici antioxidanti.
> Turmericul contine un polifenol numit curcumina ce poate ajuta la gestionarea proceselor oxidative din organism si a inflamatiei. De asemenea, poate ajuta la gestionarea inflamatiei induse de efort si a durerilor musculare, imbunatatind astfel recuperarea si performanta fizica.

BENEFICII TURMERIC/CURCUMINA

> Turmericul contine compusi bioactivi cu proprietati medicinale. Din pacate, continutul de curcumina al turmericului nu este atat de mare cum s-ar crede, aceasta reprezentand doar 3% din greutatea totala a condimentului. Majoritatea studiilor s-au desfasurat pe extracte de curcumina care contin peste 1g de substanta activa, cantitate dificil de acoperit prin simplul consum al turmericului in calitate de condiment. Mai mult decat atat, curcumina nu are nici o rata de absorbtie grozava, de aceea se recomanda consumul impreuna cu piper negru, bogat in piperina, care creste biodisponibilitatea curcuminei cu 2000%.

> Curcumina are efecte antiinflamatorii pronuntate. Inflamatia cronica este implicata in declansarea unei patologii variate, cum sunt bolile cardiace, sindromul metabolic, cancerul, boala Alzheimer si alte afectiuni degenerative. Curcumina combate inflamatia cronica, dar efectele medicinale sunt observabile, in general, la doze destul de mari;

> Turmericul are proprietati antioxidante. Stresul oxidativ este responsabil pentru procesul de imbatranire, radicalii liberi avand tendinta de a reactiona cu acizii grasi, proteinele si ADN-ul organismului. Structura chimica a curcuminei face din aceasta un antioxidant puternic, capabil sa neutralizeze radicalii liberi.

> Curcumina imbunatateste functia cerebrala. Contrar convingerilor recente, neuronii se pot inmulti si pot forma conexiuni noi, sub influenta unui compus denumit factor neurotrofic cerebral. Aceasta proteina este implicata in procesele de memorie si invatare, iar scaderea concentratiei acesteia determina afectiuni precum depresia si boala Alzheimer. Curcumina pare sa stimuleze sinteza compusului respectiv, contribuind la sustinerea functiei cerebrale.

> Curcumina reduce riscul de boala cardiaca. Afectiunile cardiace ocupa primul loc in ceea ce priveste cauzele mortalitatii la nivel mondial. Curcumina este capabila sa reverseze multe dintre etapele dezvoltarii bolilor cardiace; la femeile aflate la menopauza, curcumina este considerata la fel de eficienta ca sportul, din acest punct de vedere.

> Turmericul contribuie la prevenirea cancerului. Curcumina contribuie la uciderea celulelor canceroase, reduce neoangiogeneza (formarea de vase noi de sange, in tesuturile tumorale), precum si riscul de aparitie a metastazelor.

> Curcumina joaca un rol important in tratarea bolii Alzheimer. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute forme de dementa si, desi exista medicamente care amelioreaza progresia simptomelor, nu are inca leac. Inflamatia si stresul oxidativ sunt puternic implicate in aparitia bolii Alzheimer, determinand acumularile de amiloid caracteristice. Curcumina nu combate doar stresul oxidativ, ci pare sa reuseasca sa elimine aceste depozite de amiloid.

> Curcumina incetineste procesul de imbatranire. Avand in vedere rolul pe care il joaca in prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare, se poate afirma despre curcumina ca are beneficii importante si in ceea ce priveste longevitatea.

Curcuma si turmeric - indicatii

Atunci cand vine vorba despre curcuma si turmeric, indicatii de utilizare includ:

> Nivelurile crescute de inflamatie cronica;
> Afectiunile oftalmologie degenerative;
> Sindromul metabolic;
> Artrita;
> Hiperlipidemiile;
> Anxietatea si depresia;
> Afectiunile renale;
> Starile de epuizare mentala si dificultatile cognitive.

Proprietati si valori nutritive

> Turmericul este cunoscut inca din medicina chinezeasca antica pentru proprietatile sale, fiind de ajutor in lupta contra afectiunilor antiinflamatorii, ale pielii si pentru ameliorarea problemelor digestive si ale ficatului.

> Pudra de turmeric (curcuma) ofera un aport nutritional foarte mare. Potrivit specialistilor, o lingurita din aceasta contine 26% din cantitatea zilnica necesara de mangan, 16% din cea de fier, 5% din cea de potasiu si 3% din cea de vitamina C. Iata ce alte valori nutritionale se mai gasesc intr-o lingurita de turmeric pudra:

- 6.31 grame de carbohidrati;
- 0.91 grame de proteine;
- 2.1 grame de fibre;
- 0.31 grame de grasimi;
- 0.3 grame de zaharuri;
- 29 de calorii.

Curcuma / turmeric - contraindicatii

> In unele cazuri, exista si contraindicatii ale turmericului. Cu toate ca are numeroase potentiale beneficii pentru sanatate, trebuie sa ai in vedere si riscurile pe care le are consumul sau. In primul rand, evita cantitatile mari de turmeric, intrucat pot provoca arsuri stomacale, deoarece stimuleaza sucul gastric. Iata ce alte efecte secundare pot aparea!

> Turmericul poate subtia sangele si poate interfera cu actiunea medicamentelor care au acest rol.

> Turmericul in sarcina este sigur doar in dozele corespunzatoare utilizarii sale drept condiment;

> Femeile insarcinate risca sa intre in travaliu cand consuma turmeric.
Se recomanda ca si femeile care alapteaza sa evite suplimentele ce contin turmeric, tot din cauza efectelor de subtiere a sangelui.

> Daca urmezi orice fel de tratament medicamentos, discuta cu un medic inainte de a introduce turmericul in dieta ca ingredient sau prin administrarea de suplimente alimentare. Numai medicul iti poate face o evaluare corecta, bazata pe caracteristicile organismului tau. Acest articol este strict informativ.

> Turmericul poate agrava problemele biliare si este contraindicat in cazul litiazei biliare;

> Turmericul incetineste coagularea sangelui si este contraindicat persoanelor care iau deja tratament cu anticoagulante;

> Curcumina este un fitoestrogen, ceea ce inseamna ca utilizarea turmericului poate fi contraindicata in unele afectiuni sensibile la hormoni, de tipul cancerului mamar, cancerului uterin, cancerului ovarian, endometriozei sau fibroamelor uterine;

> Turmericul reduce concentratiile de testosteron si motilitatea spermatozoizilor; prin urmare, poate afecta temporar fertilitatea;

> Turmericul poate agrava problemele hepatice preexistente, motiv pentru care se recomanda evitarea extractului de turmeric in cazul insuficientei hepatice.

SURSE DE INFORMARE

Pentru realizarea acestui articol s-au utilizat urmatoarele surse de informare:

1. Gunnars, Kris. “10 Proven Health Benefits of Turmeric and Curcumin.” Healthline, Healthline Media, 7 May 2021, www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric, accesat la 4 octombrie 2022;

2. “Turmeric: Benefits and Nutrition.” Medical News Today, MediLexicon International, www.medicalnewstoday.com/articles/306981#:~:text=29%20calories,6.31%20g%20of%20carbohydrates, accesat la 4 octombrie 2022;

CERTIFICAREA PRODUSELOR NATURALE NUTRIPLUS ESTE FOARTE IMPORTANTA!

error: Acest continut este protejat!