INFORMATII SUPLIMENTARE

CAFEA
NUTRIPLUS

PROPRIETATI / BENEFICII ASUPRA ORGANISMULUI

CICOARE

* CICOAREA ESTE UN BUN ALIAT AL CURELOR DE SLABIRE

> Inulina este o substante care intensifica metabolismul si arderile celulare.

> Fortifica organismul si il ajuta sa topeasca mai rapid celulele adipoase. Aceasta substanta se gaseste din belsug in preparatele de cicoare (ceaiuri, cafea).

> Principiile amare si inulina sunt doi aliati de baza in lupta cu surplusul de kilograme.

> Deci ceaiul si cafeaua de cicoare nu trebuie sa lipseasca din dietele de slabit.

* PREPARATELE TERAPEUTICE DE CICOARE STIMULEAZA SI IMBUNATATESC TRANZITUL INTESTINAL
> Substantele chimice din cicoare favorizeaza secretia de sucuri gastrice, astfel ca procesul de digestie se desfasoara fara efort pentru organism. > Sucurile alimentare rezultate sunt mai usor absorbite la nivelul intestinului si practic intregul proces de digestie este imbunatatit.
* PREVINE DIABETUL SI AJUTA LA SCADEREA COLESTEROLULUI RAU
> Inulina este responsabila de protectia organismului impotriva acumularii de grasime.

> Deci preparatele terapeutice cu cicoare sunt de ajutor impotriva acumularii de celule adipoase.

> Planta are un continut ridicat de minerale si vitamine, care sunt usor absorbite de organism.

> Rezervele mari de calciu, magneziu si fier ajuta la reglarea glicemiei din sange.

* CEAIUL DE CICOARE ESTE EFICIENT IN TRATAREA AFECTIUNILOR CARDIOVASCULARE
> Nu lasa sa se depuna colesterol rau pe vasele sangvine, ceaiul de cicoare mentine sanatatea sistemului circulator.

> Mentinerea in limite scazute a colesterolului LDL si a trigliceridelor este un factor esential care ajuta la prevenirea principalelor afectiuni cardio-vasculare: ateroscleroza si hipertensiune arteriala.
* CURELE CU CICOARE SUNT PANSAMENT PENTRU FICAT
> Studiile recente au demonstrat ca, continutul ridicat de antioxidanti ajuta la eliminarea rapida a toxinelor de la nivelul ficatului si a bilei.

> Planta proaspata si preparatele cu cicoare sunt un adevarat aliat, care ajuta la regenerarea celulelor hepatice.
* TRATAMENT PENTRU INFLAMATIILE ARTICULARE
> Aceasta planta a fost utilizata de mii de ani pentru tratarea inflamatiilor articulare.
> Cea mai frecventa afectiune care este ameliorata datorita acestei plante este oseoartrita.
* DETOXIFIANT
> Antioxidantii si principiile amare din aceasta planta sunt eficiente in curele de detoxifiere.

> Intensifica eliminarea toxinelor din organism si functiile digestive.

> Cicoarea actioneaza ca detoxifiant vegetal al tuturor organelor (ficat, intestine, rinichi) si actioneaza ca tonic natural.
* ACNEE, FURUNCULOZA, PLAGI DESCHISE
> Compresele si cataplasemele cu cicoare sunt recomandate pentru tratarea afectiunilor pielii: acnee, furunculoza, plagi deschise.
* CAFEAUA DE CICOARE
> Este un preparat foarte cunoscut si foarte apreciat in curele de detoxifiere si slabit.

> Intensifica arderile, elimina toxinele, scade apetitul si energizeaza organismul.

> Radacina de cicoare trebuie curatata, spalata si prajita, dupa care trebuie macinata.

> Pulberea obtinuta potate fi transformata in cafea.

CONTRAINDICATII

> Preparatele de cicoare trebuie utilizate cu precautie de femeile insarcinate si mamicile care alapteaza.
> Trebuie consumate cu precautie de persoanele care sufera de gastrita si ulcer hiperacid.
> Cicoarea nu trebuie consumata de persoanele care sufera de alergii la aceasta planta.

PROPRIETATI / BENEFICII ASUPRA ORGANISMULUI

CAFEA

> Cafeaua are efect diuretic, datorita cofeinei din compozitie. Aceasta stimuleaza organismul sa produca mai multa urina, pentru a elimina toxinele din organism. Este benefica, asadar, pentru rinichi si vezica urinara, pe care le va curata mai eficient. Atentie, insa, la hidratare: mai multa cafea inseamna si un necesar mai mare de apa pentru organism.
> Este si un bun remediu impotriva constipatiei, tot datorita cofeinei care stimuleaza sistemul digestiv sa proceseze mancarea si sa elimine substantele in exces. Din acest motiv, cafeaua este recomandata atunci cand esti constipata, dar trebuie neaparat evitata in caz de diaree.

> Este benefica pentru ficat. Pacientii care sufera de boala hepatica pot beneficia de pe urma consumului zilnic de cafea, aceasta bautura reducand daunele produse de boli precum steatoza hepatica sau ciroza.

> Cafeaua consumata in mod regulat poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu pana la 7%. Acest lucru este benefic mai ales in cazul persoanelor care capata rezistenta la insulina pe fondul obezitatii.

> Riscul de boli precum Parkinson si Alzheimer poate fi redus prin consumul de cafea.

Ce nutrienti contine o ceasca de cafea?

> 11% din doza zilnica de vitamina B2 (n.r. riboflavina)
> 6% din doza zilnica de vitamina B5
> 3% din doza zilnica de mangan si potasiu
> 2% din doza zilnica de magneziu si niacina.

RESTRICTII

Cafeaua este o bautura pe cat de populara, pe atat de sanatoasa, insa la fel ca in cazul oricarui aliment/ oricarei bauturi, pot exista si situatii in care aceasta poate cauza probleme, de aceea e indicat sa primiti acordul medicului dumneavoastra pentru a consuma cafea.
> Din cauza cofeinei din compozitie, cafeaua poate solicita prea mult sistemul nervos sau cardiovascular al persoanelor care sufera de afectiuni cronice, hipertensiune, sau care urmeaza anumite tratamente.

Farmasi by Antonela Roman
error: Acest continut este protejat!