INFORMATII SUPLIMENTARE

APE DE COLONIE
LAMAIE - IASOMIE - ALOE VERA - LAVANDA

PROPRIETATI / BENEFICII / UTILIZARI GENERALE

LAMAIA

> Lămâia este extrem de bogată în vitamina C, dar mai conțin e și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.
*** BENEFICII
* REGLEAZA PH-UL IN ORGANISM
> Deși în starea lor naturală lămâile sunt acide din cauza compoziției chimice, atunci când iau contact cu organismul nostru, se transformă în substanțe alcaline. Practic, contrar așteptărilor, lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale.
* SUSTIN SISTEMUL IMUNITAR
> Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. > Lămâia se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni.
* CUTATA SISTEMUL DIGESTIV
> O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ 2 lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. > Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem.
> Studiile au dovedit eficiența lămâilor în tratarea viermilor intestinali.
> Pot calma simptomele de indigestie sau constipație și se pot dovedi utile atunci când ai mâncat prea mult sau ai consumat alimente greu de digerat.
* AU EFECT ANTIBACTERIAN
> Lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian.
> Pe lângă efectele benefice în caz de infecții comune sau unele afecțiuni cronice, au fost utilizate de-a lungul timpului și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave, ca malaria, holeră sau dizenterie.
* SCAD RISCUL DE INFARCT
> Lămâile conțin mult mai mult potasiu decât alte fructe, cum sunt merele sau strugurii.
> Potasiul, alături de alte substanțe nutritive din compoziția lămâilor, ne ajută să avem o inimă sănătoasă.
> În plus, lămâile întăresc vasele de sânge și pot preveni hemoragia internă.
* FACILITEAZA ABSORTIA FIERULUI IN ORGANISM
> Atât fierul, cât și vitamina C, sunt două substanțe greu de procurat din alimente, greu de asimilat și greu de depozitat. Cu toate acestea, combinația lor facilitează procesarea ambelor.
> Așadar, lămâile se pot dovedi utile în cazul persoanelor cu deficit de fier și chiar anemie care are această cauză.
* AJUTA IN PROCESUL DE SLABIRE
> Antioxidanții din acest fruct au un rol important în procesul de slăbire pentru că topesc grăsimea și favorizează eliminarea toxinelor din țesut.
* AJUTA LA MENTINEREA SANATATII ORALE
> Cu un rol antibacterian, consumul lămâia are efecte benefice pentru cavitatea bucală. Trebuie însă acordată atenție în cazul unor răni deschise iar utilizarea să nu fie deasă pentru că poate ataca smalțul dinților din cauza acidității sale.
* AJUTA LA IMBUNATATIREA ASPECTULUI PIELII SI AL UNGHIILOR
> Zeama de lămâie poate fi aplicată pe piele sau unghii însă nu și în cazul în care există răni sau iritații.
* AJUTA LA TRATAREA PROBLEMELOR RESPIRATORII
> chiar dacă nu este cunoscut acest lucru, lămâia are efecte benefice asupra sistemului respirator. Poate preveni sau calma simptomele astmului.
* AJUTA LA SCADEREA RISCULUI DE INFARCT
> Lămâia va avea un aport de potasiu în organism ceea ce va ajuta inima pentru că întărește vasele de sânge și poate preveni hemoragia internă. De asemenea, reduce colesterolul și trigliceridele.

IASOMIA

Sub formă de ceai, ulei esențial sau chiar parfum, iasomia oferă beneficii impresionante pentru sănătate :
* AMELIOREAZA DEPRESIA
> Studiile au demonstrat că mirosul puternic plăcut și atrăgător al iasomiei are un efect pozitiv asupra minții noastre, ameliorând starea de depresie.

> Parfumul său stimulează eliberarea anumitor hormoni în organism, inclusiv serotonina – denumită hormonul fericirii – ce duc la o stare de spirit ridicată și un boost de energie.
* PREVINE INFECTAREA
> Florile de iasomie sunt cunoscute ca având proprietăți antivirale.

> Uleiul esențial de iasomie este un foarte bun antiseptic și dezinfectant, componentele sale, precum benzaldehida și acidul benzoic, având proprietăți germicide, bactericide, fungicide, antimicrobiene și antivirale foarte eficiente.

> Când se aplică extern pe răni, iasomia le împiedică să devină septice și elimină efectiv potențiale infecții.

> De asemenea, pe cale internă, reduce infecțiile sistemului respirator și poate amelioara răceala și tusea.
* STIMULEAZA DORINTELE SEXUALE
> Cercetările au demonstrat faptul că florile de iasomie au și proprietăți afrodisiace, crescând libidoul și dorința sexuală.
> Ajută la vindecarea unor probleme legate de frigiditate, impotență și alte tulburări sexuale.
* INDEPARTEAZA INSOMNIA
> Florile de iasomie au proprietăți sedative și antispasmodice ce îndepărtează insomnia și induc un somn lung, liniștit și odihnitor.

> Un somn odihnitor înseamnă un organism mai sănătos, un sistem imunitar ridicat, o productivitate mai mare în activitățile noastre zilnice.
* INGRIJESTE PIELEA
> Uleiul esențial sau cremele ce conțin extract de flori de iasomie au efect benefic asupra îngrijirii pileii, în special în ceea ce privește tratarea pielii uscate și deshidratate, fiind des utilizată pentru tratamentul eczemelor și dermatitelor.
* ARE UN EFECT LINISTITOR
> Sub formă de ceai, ulei esențial sau parfum, florile de iasomie au un efect sedativ: calmează corpul, mintea, sufletul, în timp ce aduce emoții pozitive și constructive.

> Iasomia are proprietăși sedative care ne eliberează de stres, anxietate, disconfort, furie, depresie.

> Așadar să profităm de florile de iasomie – această minune pe care ne-a oferit-o natura – prin simplitatea pe care ne-o oferă pentru a avea grijă de noi.

ALOE VERA

Analizele plantei au aratat ca aceasta contine aminoacizi, minerale, vitamine, enzime, proteine, polizaharide si componente biostimulatoare, cum ar fi:
- Vitamina A (beta-caroten) - necesara pentru producerea pigmentului responsabil de vederea crepusculara si nocturna, pentru sanatatea pielii, a unghiilor si a dintilor;
- Vitamina B4 (colina) - cu influenta pozitiva in dezvoltarea creierului si in imbunatatirea memoriei
- Vitamina B9 (acid folic) - cu rol in cresterea sanselor de conceptie si scaderea riscului de malformatii congenitale la nivelul creierului si maduvei spinarii in cazul nou-nascutilor;
- Vitamina B 12 - recunoscuta pentru rolul important pe care il are in preventia anemiei, cat si pentru rolul in buna dezvoltare a copilului si prevenirea defectelor de tub neural la nastere;
- Vitamina C - cu rol in functionarea normala a sistemului imunitar, vaselor de sange, sistemului osos si pielii;
- Vitamina E - denumita si „vitamina fertilitatii” datorita rolului important pe care il joaca in functia reproductiva a organismului, sprijina sistemul imunitar si are grija de sanatatea epidermei.
- Calciu - Cupru - Crom - Seleniu - Magneziu - Mangan - Potasiu - Sodiu - .Zinc

- Componentele cu efect antioxidant din aloe vera ajuta la prevenirea unor afectiuni cardiovasculare si la incetinirea procesului de imbatranire celulara.
- Acizii grasi din aceasta planta minune au actiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor si virusurilor.
- Aplicat local, gelul de aloe vera are actiune calmanta si analgezica. Util celor care sufera de dureri provocate de artrita reumatoida si de afectiuni localizate la nivelul nervului sciatic.
- Este un produs antialergic si antiinflamator.
- Ajuta la intarirea sistemului imunitar.
- Produsele pentru igiena dentara pe baza de aloe vera contin substante analgezice, antiinflamatoare si antiseptice ce ajuta la eliberarea cavitatii bucale de bacterii si alti agenti patogeni, dar au si un efect pozitiv in prevenirea afectiunilor gingivale.
- Ajuta la imbunatatirea memoriei, la reglarea tranzitului intestinal, la ameliorarea iritatiilor (ulceratiilor) din stomac si intestine.
- Stimuleaza productia de colagen si elastina si ajuta la vindecarea si refacerea pielii ( ameliorarea arsurilor, calmarea iritatiilor, protectia impotriva razelor UV, protectia pielii in timpul tratamentelor cu radiatii).
- Ajuta la hidratarea pielii capului, la reglarea secretiei de sebum de la nivelul scalpului, la indepartarea matretii, cat si la intarirea, regenerarea si stimularea cresterii firelor de par prevenind ALOPACIA.
Cremele si serurile cosmetice pe baza de aloe vera ajuta la:
* tratarea acneei si a seboreei;
* la prevenirea ridurilor;
* la hidratarea si catifelarea pielii.
- Aloe vera are si un efect benefic in tratarea unor afectiuni dermatologice precum PSORIAZIS si DERMATITA.
- Este un antioxidant puternic, care, datorită capacității sale de a forma o peliculă protectoare, păstrează umiditatea în interiorul pielii și al părului, protejându-le împotriva radicalilor liberi și a deshidratării.

LAVANDA

> Lavanda are o gamă largă de aplicații, fiind folosită în alimentație, în industria cosmetică și a medicamentelor naturiste, fiind o resursă importantă de uleiuri esențiale utilizate în aromaterapie, datorită efectelor pe care le are asupra stării de bine.
Iata care sunt secretele acestei plante si cum ne influenteaza sanatatea si starea de spirit.
* STRES
> Striviti cateva flori de lavanda cu degetele si inspirati parfumul eliberat sau masati-va tamplele cu o cantitate mica de ulei natural de lavanda. Parfumul placut al acesteia actioneaza impotriva stresului, amelioreaza anxietatea si tensiunea intr-un mod complet natural.
* SOMN USOR
> Ceaiul facut dintr-o mana de flori de lavanda este la fel de eficient in combaterea insomniilor.
> Pentru a avea un somn linistit, puteti apela la saculetii cu flori de lavanda uscata, pe care ii puteti pune sub perna, si al caror parfum asigura liniste si relaxare totala.
* OBOSEALA
> Uleiul esential de lavanda este un excelent tonic pentru sistemul nervos. Acesta este eficient in combaterea migrenelor, depresiei, agitatiei si a stresului emotional.
* CONCENTRARE
> Aroma proaspata de lavanda inlatura senzatia de epuizare mentala si neliniste, aducand in schimb un plus de energie activitatilor desfasurate.
* ARSURI SI IRITATII
> Daca pielea d-voastra este uscata, iritata si arsa in urma expunerii prelungite la soare, uleiul de lavanda sau spray-urile pe baza de lavanda va pot ajuta sa scapati de mancarimi si usturime si hidrateaza pielea in profunzime, redandu-i stralucirea.
* MATREATA
> Masati-va scalpul cu un amestec din 15 picaturi de ulei esential de lavanda si 2 lingurite de ulei de masline sau de migdale, dupa care lasati sa actioneze si tineti capul acoperit cu un prosop timp de o ora. La final, samponati si clatiti. Sunt necesare doar cateva astfel de sedinte de tratament pentru ca matreata sa dispara definitiv.
* ARE PROPRIETATI ANTISEPTICE SI ANTIINFLAMATORII
> Va protejeaza impotriva infectiilor si ajuta la refacerea tesuturilor.
* INTINERIREA PIELII
> Previne aparitia acneei, ridurilor, psoriazisului sau altor inflamatii la nivelul pielii.
* TRATEAZA AFECTIUNILE RESPIRATORII
> Durerile de gat, stranutul, raceala, astmul, sinuzita sau laringita pot fi tratate cu acest remediu natural.
* DURERI IN URECHI
> Lavanda contine substante care ajuta la diminuarea durerilor de urechi.
* DURERI DE CAP
> Aplica ulei de levantica pe tample, maseaza usor.
* DURERI MUSCULARE
> Adauga cateva picaturi de ulei de levantica in crema cu care te dai pentru a scapa de durerile musculare.
* DURERI DE STOMAC
> Digestia lenta si arsurile apar ca rezultat al cresterii numarului de bacterii din stomac, care pot fi o urmare a alimentatiei incorecte sau a unui tratament cu antibiotice.
> Antioxidantii din lavanda, mai exact polifenolii, au capacitatea de a reduce numarul acestor bacterii.
* INDEPARTEAZA TANTARII
> Adauga 10-12 picaturi de ulei de lavanda in 250 ml de apa. Pune lichidul intr-un pulverizator si spreiaza.

Farmasi by Antonela Roman
error: Acest continut este protejat!