INFORMATII SUPLIMENTARE

CIUPERCA REISHI
NUTRIPLUS

CIUPERCA REISHI - NUTRIPLUS

SUPLIMENT ALIMENTAR

> Ciuperca Reshi (Ganoderma Lucidum) este utilizată în mod traditional in China de mai bine de 4000 ani, fiind considerată secretul unei vieţi îndelungate.

> Suplimentul alimentar Farmasi Nutriplus Ciuperca Reshi (Ganoderma Lucidum) conţine un extract din ciuperca cu acelaşi nume, încapsulat în capsule vegetale, prin tehnologia brevetată Vcaps.

> Susține sistemul imunitar; contribuie la menținerea funcțiilor normale ale circulației sanguine şi a nivelului normal de colesterol din sânge.

BENEFICII

> Proprietati anticangerigene.
> Are un efect de reglare a tensiunii arteriale.
> Întârzie procesul de îmbătrânire.
> Asigură eliminarea toxinelor dăunătoare din organism.
> Întărește sistemul imunitar, crește rezistența corpului.
> Are efect asupra bolilor nervoase și anxietății, fiind cunoscuta ca si regulator natural al somnului.
> Reducerea oboselii si a depresiei.
> Scaderea nivelului zaharului din sange.
> Cresterea colesterolului "bun" HDL.
> Scaderea trigliceridelor.
> Protectia celulelor impotriva daunelor datorita proprietatilor antioxidante ale Ganodermei.

Mai multe beneficii detaliate, gasiti mai jos.

ALEGE SA TRAIESTI SANATOS!

INGREDIENTE

Extract (maltodextrina, dioxid de siliciu) de ciupercă Reishi (Ganoderma lucidum) cu 35% polizaharide – 480 mg, capsulă: hidroxipropilmetilceluloză, apă, agent antiaglomerant: săruri de magneziu ale acizilor graşi.

CIUPERCA CARE TRATEAZA CANCERUL SI ALTE BOLI

INSTRUCTUNI DE UTILIZARE

> Adulţi şi copii de peste 11 ani: câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, în timpul meselor.
> Consultaţi medicul, înainte de a lua acest supliment alimentar dacă sunteţi gravidă, sau în perioada de lactaţie sau dacă suferiţi de anumite boli.
> Produs pentru uz intern.

CE ESTE CIUPERCA REICHI

> Ciuperca Reishi, denumită și Ganoderma lucidum sau Lingzhi, sau “ciuperca nemuririi”, crește în diverse zone calde și umede din Asia. Se găsește extrem de rar, are o textură lemnoasă și un exterior lucios (de aici și numele “lucidum”).

> De peste 2000 de ani, această ciupercă a fost un element esențial în medicina orientală și efectele sale puternice au fost documentate încă din scrierile antice (studiu 1 - (studiu - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/), sau studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16428086/).

> Fiind atât de rară, în China antică numai impărații se puteau bucura de efectele sale benefice. Se spunea despre ea ca menține tinerețea și prelungește viața.

> În cadrul ciupercii, există mai mulți compuși (molecule) care produc efectele sale benefice asupra sanatatii (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23557365/).

> Printre cei mai importanți dintre aceștia, sunt : triterpenele, polizaharidele și peptidoglicanii.

> Chiar dacă ciupercile în sine pot fi consumate proaspete (au un gust destul de amar), se utilizează de asemenea, în formă de pulbere sau extracte care conțin aceste molecule specifice.

> Aceste forme diferite au fost testate în studii celulare, pe animale și umane.

> Cei mai importanți compuși din Reishi, în funcție de efectele lor benefice, sunt triterpenele.

Ce sunt triterpenele și beneficiile lor

> Triterpenele, conținute în Reishi, sunt un grup de compuși, care au proprietăți antitumorale, anti-inflamatoare, antivirale, antimicrobiale, și imunomodulatoare, hepato-protectoare, analgezice, antipiretice, citotoxice și sedative.

> Numeroase studii in vitro si in vivo au relevat proprietățile lor multiple :
- anti-cancer (Laszczyk 2009 - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4513225/#CR41)
- antioxidante (Ramachandran and Prasad 2008 - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4513225/#CR62),
- anti-inflamatoare (Yasukawa et al. 1996 - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4513225/#CR91) si alt studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19651243/)
- anti-aterosclerotice (Sudhahar et al. 2007 - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4513225/#CR76)
- antivirale (Baltina et al. 2003 - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4513225/#CR8).
- efect de calmare, pot să scadă - anxietatea, depresia (studiu - https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/1472-6882-13-370)
- pot să ajute la un somn mai bun (studiu -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22207209/ )
- pot ajuta la accelerarea proceselor de vindecare (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25893368/)
- ajuta la imbunătățirea atenției.

> Triterpenele se folosesc și în prevenția complicațiilor diabetice. Au o activitate antioxidantă puternică și inhibă formarea compușilor AGE (Advanced glycation end products), implicați în patogeneza nefropatiei diabetice , a embriopatiei, a neuropatiei sau a incapacității de vindecare a rănilor.

Proprietati Ganoderma (Ciuperca Reishi)

> Ciupercile Reishi contin polizaharide, peptide si triterpenoide, oligozaharide, peptide, alcooli, fenoli ce ofera numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism. Ganoderma are fibre alimentare, minerale, vitamine si aminoacizi.

> Toate aceste componente ofera numeroase avantaje pentru buna functionare a organismului, dar si pentru tratarea unor afectiuni precum hepatita cronica, nefrita, hipertensiunea arteriala, hiperlipemia, artrita, insomnia, bronsita, astmul, ulcerul gastric, ateroscleroza, diabetul, leucopenia, anorexia si chiar cancerul. Evident, majoritatea studiilor sunt doar la nivel de laborator, fiind necesare cercetari amanuntite pentru obtinerea dovezilor stiintifice solide. (3)

Cele mai importante beneficii ale ciupercii Reishi

Stimulează sistemul imunitar (imuno-modulator)

> Unul dintre cele mai importante efecte ale ciupercii Reishi este că poate stimula sistemul imunitar. Actionează de fapt ca un imuno-modulator (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16230843/), adică aduce sistemul imunitar la o funcționare optimă (dacă e prea „agresiv”, inflamație prea mare, îl coboară spre optim, dacă e prea slab, il stimulează, il ridică spre optim).

> Ca mecanism de acționare, deși unele detalii sunt încă incerte, studiile in vitro au arătat că Reishi poate influența genele din celulele albe din sânge (părți critice ale sistemului imunitar).

> În plus, aceste studii au descoperit că unele forme de Reishi pot modifica căile inflamatorii în globulele albe din sânge (studiu -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20574926/ )

> Cercetările efectuate la pacienții cu cancer au arătat că unele dintre moleculele găsite în ciupercă pot crește activitatea celulelor ucigașe din sânge (un tip de celule albe numite “celule ucigașe naturale” – Natural Killers.) (studiu -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12916709/ )

> Celulele ucigașe naturale luptă împotriva infecțiilor și cancerului (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25571788/) din organism. (studiu - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3585368/)

> Un alt studiu a constatat că Reishi poate crește numărul de celule albe din sânge (limfocite) la cei cu cancer colorectal (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16428086/).

> Deși majoritatea beneficiilor sistemului imunitar ale ciupercilor Reishi au fost observate la cei bolnavi, unele dovezi au arătat că poate ajuta și oamenii sănătoși.

> Într-un studiu, ciuperca a îmbunătățit funcția limfocitelor, care ajută la combaterea infecțiilor și a cancerului, la sportivii expuși unor condiții stresante (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18048435/)

> În concluzie, este clar că Reishi are efect asupra celulelor albe din sânge și asupra funcției imunitare. Cercetarile din laborator au oferit date importante, ciupercile reishi pot afecta genele din celulele albe ale sangelui, elemente critice in buna functionare a sistemului imunitar. Mai mult, unele dintre aceste ciuperci pot chiar schimba caile de inflamatie in celulele albe din sange sau pot influenta cresterea numarului de celule albe in sange la persoanele cu cancer colorectal.

Alte studii au confirmat faptul ca Ganoderma este de ajutor in combaterea infectiilor si a cancerului la sportivii profesionisti expusi la surse majore de stres. Studii mai trebuie efectuate pentru a dovedi stiintific legatura dintre ciupercile Reishi si imbunatatirea imunitatii organismului.

Are proprietati anti-cancer

> Mulți oameni consumă această ciupercă datorită potențialelor sale proprietăți de combatere a cancerului (studiu 1 - https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1081/FRI-120023480?scroll=top&needAccess=true&journalCode=lfri20) , si studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14713328/).

> Un studiu efectuat pe peste 4.000 de supraviețuitori ai cancerului de sân a constatat că aproximativ 59% au consumat ciuperci Reishi (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22745737/).

> În plus, mai multe studii in vitro au arătat că poate duce la moartea (apoptoza) celulelor canceroase (studiu 1 -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19368349/ , studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10923835/, studiu 3 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16233144/).

> Cu toate acestea, nu înseamnă că eficacitatea obținută în studiile pe animale, va fi aceeași și la oameni.
Unele cercetări au investigat dacă Reishi ar putea fi benefic pentru cancerul de prostată datorită efectelor sale asupra hormonului testosteron (studiu 1 -https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814612000672 , studiu 2 -https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20518254/ ).

> Ciuperca Reishi a fost, de asemenea, studiată pentru rolul său în prevenirea sau combaterea cancerului colorectal (studiu 1 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16428086/ , studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20518254/).

> Unele cercetări au arătat că un an de tratament cu Reishi a scăzut numărul și dimensiunea tumorilor din intestinul gros (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20518254/).

> Mai mult, un raport detaliat al mai multor studii a indicat faptul că ciuperca poate afecta în mod benefic pacienții cu cancer (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27045603/).

- Aceste beneficii au inclus creșterea activității celulelor albe din sânge, care ajută la combaterea cancerului și îmbunătățirea calității vieții la pacienții cu cancer.

> Cu toate acestea, cercetătorii afirmă că Reishi ar trebui să fie administrat în combinație cu tratamentul tradițional, mai degrabă decât să îl înlocuiască (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27045603/).

> In concluzie – deși ciuperca Reishi pare promițătoare pentru prevenirea sau tratamentul cancerului, sunt necesare mai multe informații înainte de a deveni parte a terapiei standard. Cu toate acestea, poate fi adecvat să se utilizeze în plus față de îngrijirea normală în unele cazuri.

Ciuperca Reishi poate ajuta impotriva oboselii si depresiei

> Reishi ajuta la reducerea oboselii și a depresiei, precum și îmbunătățirea calității vieții.
> Un studiu a examinat efectele sale la 132 de persoane cu neurastenie (o afecțiune asociată cu dureri, amețeli, dureri de cap și iritabilitate) (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15857210/).
> Cercetătorii au descoperit că oboseala a fost redusă și starea de bine a fost îmbunătățită după 8 săptămâni de administrare a suplimentelor.
> Un alt studiu a constatat că oboseala a fost redusă și calitatea vieții a fost îmbunătățită după 4 săptămâni de administrare a pulberii de Reishi într-un grup de 48 de supraviețuitori ai cancerului de sân (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22203880/).
> Mai mult, participantii la studiu au experimentat, de asemenea, o scădere a anxietății și depresiei.

Imbunătățește funcționarea ficatului (hepatoprotectoare)

> Fiecare organ este important, dar ficatul este unul din cele esentiale pentru întreaga stare de bine a corpului! Asta pentru că ficatul e răspunzator de curățarea corpului de toxine (printre alte 500 de functii pe care le are). Dacă ficatul funcționează corect, atunci corpul poate procesa, stoca si circula corect nutrienții.
> Din fericire ciuperca Reishi poate ajuta la o funcționare corectă a ficatului!
> Un studiu promițător din 2013, în Food and Chemical Toxicology, a arătat ca suplimentele cu Reishi au putut reversa o deteriorare a ficatului (indusă chimic). Triterpenele, au ajutat la regenerarea celulelor ficatului.
> Este un detoxifiant și hepatoprotector, reduce fibroza hepatică, necroza, inflamațiile.

Sănătatea inimii

> Poate sa scadă tensiunea arterială (studiu - https://www.mdpi.com/1420-3049/19/9/13473)
> Poate crește colesterolul HDL „bun” și reduce trigliceridele (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21801467/).

Ciuperca Reishi poate scădea glicemia

> Mai multe studii (pe animale) au indicat că moleculele găsite în ciuperca Reishi pot scădea glicemia (studiu 1 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23139131/, studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23874589/, studiu 3 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21801467/).
> Unele cercetări preliminare la om au raportat descoperiri similare (studiu - https://dl.begellhouse.com/journals/708ae68d64b17c52,0738f8d34e863c74,1629a45749954343.html).

Creșterea stării antioxidative – Proprietăți anti-aging

> Antioxidanții sunt molecule care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor (a degradării si a imbătranirii premature) (studiu - https://medlineplus.gov/antioxidants.html).
> Studiile au aratat ca Reishi poate crește starea antioxidativă în organism, fiind un aliat puternic impotriva radicalilor liberi. (studiu 1 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14756912/, studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21801467/).

Ciuperca Reishi poate fi benefică pentru sănătatea creierului

> Cercetările făcute pe animale au arătat ca Reishi poate fi terapeutică pentru tulburari neurodegenerative (studiu 1 - https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0940299310002332, studiu 2 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24266379/) cum ar fi Alzheimer și că ar putea proteja creierul de atacuri cerebrale (studiu - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24266379/).
> Mai sunt necesare cercetări in acest domeniu.

Poate ajuta la slăbit

> Studiu (studiu pe soareci - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24266379/ )

Sursa de documentare pentru articol : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/

Efecte secundare si contraindicatii generale pentru Ganoderma (Ciuperca Reishi)

> Considerata "ciuperca nemuririi", Ganoderma (Ciuperca Reishi) este sigura pentru consumul uman, cu unele exceptii. Unele studii au demonstrat ca administrarea ciupercii sub forma de pudra pentru o perioada indelungata a dus la unele probleme cu ficatul.

> Printre efectele adverse raportate au fost remarcate gura uscata, eruptii cutanate, tulburari digestice, durere de cap, sangerare nazala, ameteli.
> Administrarea ciupercii la persoanele cu anumite tulburari de sangerare, inclusiv trombocitopenie poate creste riscul de sangerare. Acelasi risc exista daca Ganoderma este administrata inaintea unui interventii chirurgicale. In plus, pentru ca se crede ca Reishi poate reduce tensiunea arteriala acest lucru ar fi un factor de risc pentru persoanele cu tensiune arteriala scazuta sau hipotensiune deoarece ar putea sa le agraveze starea. (1), (2)

> Contraindicatii pentru consumul de Ganoderma (Ciuperca Reishi) au femeile insarcinate, cele care alapteaza, copiii, dar si persoanele care au tratament medicamentos pentru incetinirea coagularii sangelui sau cele cu sceheme de tratament pentru chimioterapie. (1)

> Ideal este ca inainte de a lua produse cu Ganoderma (Ciuperca Reishi) sa te consulti cu medicul curant care iti poate oferi sfaturi importante pentru sanatate, astfel incat sa te poti bucura de toate avantajele oferite de acest produs natural. In cazul in care apar efecte adverse sau nu te simti bine trebuie sa opresti administrarea ciupercilor si sa mergi de urgenta la medic.

> Acest material prezinta informatii generale despre Ganoderma (Ciuperca Reishi) din surse medicale verificate si din cercetari importante, dar nu pot inlocui sfatul, diagnosticul si recomandarea medicului specialist

> Consulta doctorul inainte de a lua orice produs cu Ganoderma (Ciuperca Reishi), respecta dozele recomandate, iar daca te confrunti cu unele efecte adverse, cauta ajutor medical specializat urgent!

- Surse de informare:

1. Reishi - https://www.msdmanuals.com/home/special-subjects/dietary-supplements-and-vitamins/reishi

2. Reishi Mushroom - https://medlineplus.gov/druginfo/natural/905.html

3. Probing Lingzhi or Reishi medicinal mushroom Ganoderma lucidum (higher Dasidiomycetes): a bitter mushroom with amazing health benefits - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23557365/

4. 6 Benefits of Reishi Mushroom (Plus Side Effects and Dosage) - https://www.healthline.com/nutrition/reishi-mushroom-benefits

CERTIFICAREA PRODUSELOR NATURALE NUTRIPLUS ESTE FOARTE IMPORTANTA!

error: Acest continut este protejat!